YFU studiefonds

JINTE VAN BREE (17) UIT MAASTRICHT WINT EEN ‘GAP YEAR’ IN ARGENTINIË

Jinte van Bree (17), scholier van de Bernard Lievegoedschool in Maastricht mag haar koffers beginnen te pakken. Zij is namelijk de gelukkige winnares van de ‘win een tussenjaar in Argentinië’ actie, gefinancierd uit het studiefonds van YFU Nederland. Uit meer dan 25 inzendingen kozen de gezamenlijke jury’s van Nederland én Argentinië uiteindelijk voor haar motivatiebrief.


‘Alles, zelfs de weg ernaartoe, lijkt mij al een leerzame belevenis.' zegt Jinte. 'Ernaartoe te leven, naar een hele andere cultuur gaan. Ik denk dat deze hele ervaring mij later, maar ook nu al, heel erg gaat helpen. Je leert immers nieuwe mensen kennen waar jij een heel jaar gaat wonen. 

Een vreemde in een nieuw gezin, in een nieuw land. Alles hieraan is leerzaam.


Als meisje droomde ik altijd van het ontdekken van verschillende culturen, de verschillen die heersen in het land, het eten, de gebruiken. 

Met mijn moeder heb ik heel veel gesproken over een tussenjaar in het buitenland en ze zou mij deze ervaring enorm gunnen, alhoewel ze mij eigenlijk niet zo lang wilt missen.


Als het aan mij lag zouden wij iedere vakantie naar een ander land gaan. Maar dat behoort helaas niet tot de mogelijkheden, niet dat ik klaag. Dromen mag altijd. Eventjes dacht ik, zou ik het dan maar niet doen? Maar mijn moeder heeft mij altijd geleerd niet naar je angsten en overtuigingen te luisteren maar naar je intuïtie en te gaan voor wat je wilt. ’

Tijdens de uitwisseling zal Jinte als ambassadrice van het studiefonds o.a. een blog bijhouden op citizensoftheworld.nl en actief zijn op het Instagram account van YFU Nederland. 


Studiefonds

Met het studiefonds van YFU Nederland ondersteund de organisatie scholieren in hun (onvervulde) wens op uitwisseling te gaan. 

Jens Koopman, national director, wijst op de maatschappelijke noodzaak van ‘exchange programs’: ‘intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn namelijk belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld.
Deze interculturele uitdaging die onze jongeren, vrijwilligers en gastgezinnen aangaan vormen de ideale bagage voor de wereld van morgen.’


Wilt u als bedrijf of particulier een bijdrage leveren aan het fonds? Download dan hier het machtigingsformulier en e-mail dit naar studiefonds@yfu.nl. Klik hier om nu direct online te doneren. 

Round xlarge ccc

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden voor volgend jaar? Vraag dan hieronder alvast een informatiepakket aan.

Ik heb interesse in het land/de landen:*

In welke klas zit je (na de zomervakantie)?

Loading
You have errors. Please check your entries above!