Mijn dossier
Wide drwer

Mijn dossier

Om een juiste match te maken tussen uitwisselingsstudent en gastgezin hebben we heel veel informatie nodig. De basis informatie kun je zelf invullen en dient binnen twee weken na inschrijving compleet te zijn. Want dan kan het huisbezoek ingepland worden voor het selectiegesprek.


Voor een gedeelte van de overige formulieren heb je derden nodig zoals je tandarts, dokter en leraar. Dit gedeelte dient binnen een maand na inschrijving compleet te zijn zodat je dossier aangemeld kan worden bij de YFU partner in het land van keuze en er, na goedkeuring van alle gegevens, met de matching begonnen kan worden.

Basis informatie

Denk hierbij aan NAW gegevens van jou en je ouders, foto’s, info over gezondheid, dieet, leerproblemen, religie, school, voorkeuren en interesses.


Overige formulieren

Dit verschilt per land, maar in ieder geval verklaringen van je tandarts, huisarts, leraar, en brief aan je toekomstige gastgezin, laatste vier originele cijferlijsten met vertaling, vaccinatie dossier, goedkeuring van kandidaat en ouders/verzorgers, taaltoets uitslag en kopie paspoort. Eventueel een filmpje van jouzelf dat de kans op een snelle matching vergroot.