Ervaringen - YFU Nederland

Ervaringen
Van studenten en gastgezinnen

Cropped usa front

Wouter in de VS

Mijn jaar naar de VS was het jaar waarin ik op eigen benen wilde staan. In 10 maanden heb ik zo ontzettend veel geleerd, terwijl ik in Californië ook nog eens mocht genieten van de geweldige temperatuur, vrienden en avonturen die op mijn pad kwamen. Ik kijk terug op een jaar waarin ik simpelweg mocht ontdekken en waar ik een tweede thuis heb opgebouwd.

Lees meer

Cropped gastgezin front

Gastouder Shirley

De lach op het gezicht van onze gastdochter uit Argentinië verteld mijn dat ze een onvergetelijk jaar heeft gehad. De lach op mijn dochters gezicht, verteld ons dat ook zij een fantastische tijd heeft gehad op exchange in Amerika. Wanneer ik naar foto's van het afgelopen jaar kijk ben ik dankbaar dat wij onderdeel hebben mogen uitmaken van iets heel speciaals. 

Lees meer

Cropped sport front

Pim in Argentinie

Nadat ik hoorde dat je een hockeyprogramma kon kiezen wist ik het zeker: ik ga op exchange naar Argentinie. Ik wist alleen waar het land lag, dat ze er Spaans spraken, en dat koningin Maxima er vandaag komt. Ik vond het erg spannend om naar mijn nieuwe club te gaan, maar toen we voor het eerst gingen trainen merkte ik het al. Hockey is hier geen sport maar een way of life! 

Lees meer

Cropped engels front

Franka in Engeland

Je denkt misschien: Engeland, is dat niet een beetje dichtbij voor een uitwisselingsjaar? Waarom niet naar Australie, de VS of - ik noem maar wat - Chili?

Nu ik hier zit, weet ik: dit is een fantastische ervaring. Ik heb nu al het gevoel dat ik te weinig tijd heb. Ik wil van niemand afscheid nemen, kan me een leven zonder iedereen die ik heb ontmoet niet meer voorstellen.

Lees meer