Wonen op een Campus in de Verenigde Staten
YFU

Aanvullende informatie voor de Verenigde Staten

Wonen op een Campus

Het VS college programma biedt naast het reguliere gastgezin programma ook de mogelijkheid om op kamers te gaan op de campus zelf (dormitory). 


Deze optie is tegen een meerprijs beschikbaar in de herfst, winter en lente semesters, dus alleen wanneer de school open is tussen mid augustus en mid mei. De kamers bevinden zich normaal gesproken op een campus gelieerd aan het college. Het verschilt per college of je een keus hebt in type kamer en tegen meerprijs een grotere kamer kunt krijgen. Maar ga er van uit dat de studentenkamers gehorig en klein zijn met gedeelde faciliteiten.

Staatkeuze

In de VS is het mogelijk om tegen bijbetaling en onder voorwaarden een staatkeuze op te geven.

Voor 1 februari kunnen de eerste vijf aanvragen per staat voor EUR 1000,- ingewilligd worden.
Dit bedrag wordt niet gerestitueerd wanneer een student de aangeboden plaats weigert of wanneer er gedurende het jaar een overplaatsing nodig is. 


Na 1 februari kost de staatkeuze optie EUR 1500,-onder voorbehoud van beschikbaarheid.
De ervaring leert dat 1 jaar voor vertrek er vaak nog keuze is in staten, maar dat 10 maanden voor vertrek er weinig keus over is.


Voorwaarde voor acceptatie van de staatkeuze is dat in de betreffende staat  voldoende YFU vrijwilligers wonen. In principe juicht YFU Nederland deze keuze niet toe omdat je daarmee de kans op het vinden van de juiste match tussen jou en het gastgezin verkleint.


Wanneer u zelf een gastgezin vindt in de VS en deze wordt goedgekeurd door YFU USA en een geschikte school wordt gevonden, dan worden er geen staatkeuze kosten berekend maar ontvangt u EUR 400,- korting.

Terug naar de V.S.